Marmaris

Marmaris heeft alle faciliteiten die u zich op een vakantiebestemming kunt wensen.

Marmaris is van oorsprong een klein vissersdorp, maar vandaag de dag zult u daar weinig meer van merken. Langs de kust vindt u talloze hotels en appartementencomplexen, die op initiatief van de overheid vanaf 1985 gebouwd zijn om het toerisme te bevorderen. Dat het toerisme gegroeid is valt niet meer te ontkennen. Marmaris is een drukke stad met zowel overdag als ’s nachts veel bedrijvigheid.

Bezienswaardigheden

Wanneer u in Marmaris verblijft moet u beslist de moeite nemen een wandeling over de burchtheuvel te maken, niet alleen om de burcht zelf te bezoeken, maar vooral om door de smalle straatjes te slenteren. U krijgt dan een idee van hoe Marmaris vroeger ooit geweest is. De karavanserai, die vroeger onderdak bood aan reizende handelaars, dateert uit 1545. Tegenwoordig herbergt het gebouw enkele winkels. Altijd leuk om te bezoeken is de bazaar, die u naast de oude moskee vindt. Men verkoopt met name (namaak)merkkleding. Tot slot is een bezoek aan de jachthaven een aanrader. De Turkse jetset komt graag in Marmaris en in de jachthaven krijgt u een indruk van het leven van deze rijke Turken. Wanneer u van mensen kijken houdt, is de Netsel Marina ‘the place to be’ in Marmaris.

Strand

De stranden van Marmaris worden zeer druk bezocht. Ze beschikken over alle faciliteiten die u zich kunt wensen en worden dagelijks schoongemaakt. Sportievelingen kunnen gebruik maken van de diverse watersportmogelijkheden en zonaanbidders kunnen een ligbed en parasol huren. Verfrissingen koopt u in één van de kroegen die bij de stranden gelegen zijn. Wanneer u de grootste drukte liever vermijdt, kunt u een boot naar één van de in de buurt gelegen stranden nemen. Hier is het doorgaans rustiger. Beschikt u zelf over een boot, dan zijn de baaien van het schiereiland Cennet Adası een aanrader. Ook zeer mooie stranden vindt u in de Çiftlik-baai.

Uitgaan

Net als in veel andere vakantieplaatsen vindt u in Marmaris een zogenaamde Bar Street, waar zich het uitgaansleven concentreert. De Bar Street van Marmaris loopt van de oude stad richting de jachthaven, parallel aan de kade. U vindt hier de meeste bars en kroegen. Een andere uitgaanswijk vindt u in de wijk Siteler, waar zich de meeste accommodaties van Marmaris bevinden. Uitgaansgelegenheden liggen aan weerszijden van de I.K. Öner Cad. vlakbij het strand. Populaire clubs zijn de Crazy Daisy Club en Greenhouse. Voor strandfeesten, zowel ’s nachts als overdag moet u naar Vagabundo Club.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Marmaris:

Foto’s van Marmaris

Populaire accommodaties in Marmaris

Green Nature Resort & Spa 7.9
9 aanbieders
vanaf €441
Pasa Bey 8.1
9 aanbieders
vanaf €484
Cettia Beach Resort 8.8
10 aanbieders
vanaf €625

Bekijk alle 92 accommodaties in Marmaris

Ligging