Achtergrond van Marmaris

Marmaris ligt aan de Egeïsche Kust aan een mooi afgeschermde baai in een groene, bergachtige omgeving.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marmaris heette ooit Physkos en behoorde toen, in de 6de eeuw v. Chr. tot het Carische rijk. Vanaf de derde eeuw v. Chr. brak een roerige tijd aan en kwam Marmaris achtereenvolgens in handen van Egyptenaren, Assyriërs, Ioniërs en Doriërs. In 138 v. Chr. werd de stad overgedragen aan de Romeinen, die de stad vanaf het eiland Rhodos bestuurden. Na de Romeinen werd de stad nog door Arabieren en Byzantijnen veroverd. Een belangrijke periode brak aan toen de stad in 1425 in handen van de Ottomanen viel. De naam Physkos werd in de Ottomaanse periode veranderd in Mimaras, dat uiteindelijk Marmaris werd. De Ottomanen bouwden de burcht van Marmaris in 1522. In het huidige Marmaris vindt u weinig terug van de lange geschiedenis van de stad en de verschillende culturen die er geheerst hebben. Marmaris is nu één van de populairste toeristenbestemmingen van Turkije.

Ligging

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marmaris ligt in een baai aan de Lycische kust in de provincie Muğla in het zuidwesten van Turkije. De Middellandse Zee en de Egeïsche Zee komen bij Marmaris samen.

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De badplaats Marmaris heeft circa 32.000 inwoners, het gelijknamige district, waartoe ook Içmeler en Turunç behoren, telt zo’n 75.000 inwoners. In de zomermaanden neemthet aantal bewoners van de regio sterk toe. Een grote meerderheid van de Turkse bevolking is moslim, zo ook in de regio van Marmaris.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het landschap rondom Marmaris wordt gekenmerkt door mooie baaien langs de kust en groene berghellingen landinwaarts. De hellingen zijn begroeid met pijnboombossen. Op de vlakkere gedeeltes in het landschap wordt nog landbouw bedreven.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wat architectuur betreft is het oude gedeelte van Marmaris, dat u vindt op de burchtheuvel, interessant. Hier vindt u nog traditionele huizen in de kenmerkende stijl voor deze streek. Typische bouwwerken van Turkije zijn de Karavanserai, waarvan u een voorbeeld in Marmaris kunt vinden. Liefhebbers van antieke architectuur moeten een bezoek brengen aan Efeze, Kaunos en Knidos, waar restanten uit de klassieke oudheid te vinden zijn.