Evenementen in Marmaris

De Turkse bevolking kent enkele grote religieuze feesten en daarnaast worden jaarlijks in Marmaris enkele leuke festivals georganiseerd.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Islamitische feestdagen vallen elk jaar anders, omdat ze afhankelijk zijn van de maankalender. Tijdens de Ramadan, de vastenmaand, mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, roken of seks hebben. Hoewel u hier in de toeristische badplaatsen weinig van zult merken zijn in het binnenland overdag vele bars en restaurants gesloten en wordt het na zonsondergang heel druk. Als u overdag in de toeristische badplaatsen aanschuift in een restaurant dan is enige discretie gepast. Direct aansluitend aan de vastenmaand volgt het, Şeker Bayramı, het suikerfeest. Tijdens dit feest, dat drie dagen duurt, wordt het einde van de Ramadan gevierd. Het feest staat in het teken van eten. Men eet overvloedig en kinderen krijgen traditioneel suikergoed. Het belangrijkste Islamitische feest, Kurban Bayramı, oftewel het Offerfeest, vindt twee maanden en tien dagen na het Suikerfeest plaats. Tijdens dit feest wordt het offer van Abraham herdacht. Families slachten een dier en bereiden een feestmaal. Bij het offerfeest hoort ook een schenking aan de armen. Tijdens het Offerfeest zult u merken dat vele openbare gelegenheden gesloten zijn, houdt hiermee rekening met uw plannen voor deze dag.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marmaris kent een aantal leuke festivals, waarvan vele met watersport te maken hebben. Het International Yacht Festival, dat half mei plaatsvindt, dient ter promotie van de Turkse kust als charterbestemming en plaatselijke organisaties krijgen de kans zich te presenteren. Het festival biedt verkopers van jachten de mogelijkheid hun boten te showen aan geïnteresseerden. Tijdens het Marmaris International Maritime and Spring Festival worden activiteiten en exhibities georganiseerd, waarvan de meeste een maritiem thema hebben. Tevens vinden parades en wedstrijden plaats. In oktober/november vindt jaarlijks de internationale zeilregatta Marmaris International Race Week plaats. Tot slot is half september het internationale tangofestival van Marmaris, waaraan dansers van over de hele wereld deelnemen.