Sport in Marmaris

Voor de sportievelingen onder u heeft Marmaris genoeg te bieden, met name op het gebied van de watersport.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Marmaris en omliggende toeristische plaatsen heeft u tal van watersportmogelijkheden. Marmaris zelf beschikt over een grote jachthaven waar u boten kunt huren of u kunt aanmelden voor een georganiseerde boottocht. In Marmaris en Içmeler vindt u duikscholen, dus wanneer u de onderzeewereld wilt verkennen kunt u hier terecht voor expedities en cursussen. De ideale bestemming voor surfers is Kizlan Köyü, waar zich het Datça Surf Holiday Village bevindt. U kunt er materiaal huren en cursussen volgen. Zowel wind- als kitesurfen behoren tot de mogelijkheden. Het dorp is niet voor niets hier gevestigd; de windomstandigheden zijn vaak ideaal om te surfen. Marmaris en Içmeler zijn minder geschikte surfbestemmingen, omdat hier te weinig wind staat. Wel kunt u nog kiezen voor Akyaka aan de golf van Gökova. Tussen april en oktober zijn de omstandigheden hier over het algemeen uitstekend. In de plaats is een surfcentrum gevestigd waar u materiaal kunt huren en kunt leren wind- of kitesurfen.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het prachtige landschap rondom Marmaris op een bijzondere manier wilt ontdekken, kunt u gaan paardrijden. In de omgeving zijn verschillende maneges te vinden waar u lessen kunt nemen en kunt deelnemen aan georganiseerde rondritten. In Hisarönü is de Dortnal Ranch gevestigd. In Atakoy vindt u de mooie PADOK stallen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt zowel georganiseerd als op eigen houtje mountainbiketochten maken in Marmaris en omgeving. Mooie routes gaan van Marmaris naar Turunç of van Marmaris naar Datça. Goede kaarten zijn moeilijk verkrijgbaar, dus u kunt zich het beste goed laten voorlichten bij de plaatselijke toeristenbureaus. Turkse automobilisten zijn niet gewend aan mountainbikers op de weg, dus u dient goed op te letten en kunt de drukste tijden het beste vermijden.

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u van een uitdaging en adrenalinekick houdt kunt u gaan raften op de Dalaman rivier. Diverse organisaties organiseren rafting tours van verschillende moeilijkheidsgraden en duur. Het is een unieke manier om de rivier, de watervallen en kloven te ontdekken.