Excursies in Marmaris

Tijdens uw vakantie kunt u verscheidene leuke en interessante excursies boeken, waaronder een bezoek aan de antieke stad Efeze en het eiland Rhodos.

Ephesus/Efeze

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor cultuurminnenden en liefhebbers van de klassieke oudheid is een excursie naar Efeze een absolute must. Het is de belangrijkste antieke stad van Turkije. Een excursie naar de stad duurt een hele dag en het is een vermoeiende onderneming, want in Efeze is veel te zien! Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling langs diverse ruïnes, zoals het amfitheater, de bibliotheek en de Hadrianustempel.

Pamukkale

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar Pamukkale biedt een combinatie van cultuur en natuur. U brengt een bezoek aan de resten van de antieke stad Hierapolis, waar met name de necropolis indrukwekkend is, maar het theater en de tempel van Apollo zijn eveneens de moeite waard. De belangrijkste toeristische trekpleister van Pamukkale zijn echter de kalkstenen terrasformaties. De door kalkafzetting witgekleurde bassins zijn gevuld met warm bronwater. Pamukkale betekent letterlijk katoenen kasteel en wanneer u de terrassen aanschouwt begrijpt u misschien waar deze naam op gebaseerd is.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Marmaris en Içmeler vertrekken regelmatig bootexcursies naar afgelegen, idyllische baaien en naar eilanden die voor de kust gelegen zijn. Tijdens de excursies krijgt u de mooiste baaien en stranden te zien en krijgt u de gelegenheid om een verfrissende duik te maken. Een populaire bestemming is Paradise Island, een schiereiland bij Marmaris met pijnbomen en mooie natuur.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Marmaris kunt u gemakkelijk een dagexcursie naar Rhodos maken. De overtocht neemt nog geen uur in beslag en u houdt zodoende genoeg tijd over om het eiland te verkennen. U kunt ervoor kiezen de hele dag in Rhodos-stad door te brengen en daar de diverse bezienswaardigheden te bekijken. Bezoekt u in elk geval het Paleis van de Grootmeesters. Wanneer u meer wilt zien van Rhodos kunt u een eilandtour maken.

Dalyan

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een excursie naar Dalyan maakt u een boottocht langs de antieke rotsgraven bij Dalyan en brengt u een bezoek aan het schildpaddenstrand, het broedgebied van de zeldzame Caretta Caretta schildpad. Meestal krijgt u tijd voor een duik in het Köyğeniz meer en brengt u tevens een bezoek aan de modderbaden. Een aantal excursieaanbieders combineren een bezoek aan Dalyan met een bezoek aan het nabijgelegen Kaunos waar u resten uit de antieke oudheid kunt bewonderen.