Stranden in Marmaris

In de omgeving van Marmaris liggen enkele mooie baaien en stranden, waar u over het algemeen met de boot naartoe moet.

Cleopatra Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op het eiland Sedır Adası bevindt zich Cleopatra Beach, dat als mooiste strand van de omgeving van Marmaris wordt beschouwd. Het strand is niet groot en wordt, zeker in het hoogseizoen, druk bezocht. Het water in de baai is prachtig turquoise blauw. Volgens de legende liet Marcus Antonius het fijne zand op het strand speciaal voor Cleopatra uit de Rode Zee komen.

Sarıgerme

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volgens velen is het Sarigerme zandstrand één van de mooiste stranden van het land. Het ligt bij het dorp Osmaniye circa 12 km van Dalaman en 10 km van het vliegveld. Het is een lang en breed zandstrand met goudgeel zand dat omgeven wordt door met pijnbomen begroeide rotsen. U kunt op het strand ligstoelen huren en diverse watersporten beoefenen.

Çiftlik

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Çiftlik vormt een populaire stop voor bootexcursies. Het is een mooi, lang zandstrand, maar breed is het niet. Het water in de baai is prachtig azuurblauw en het strand beschikt over diverse faciliteiten. U kunt ligstoelen huren, surfen, een ritje op de bananenboot maken of een partijtje volleyballen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kumlubük

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De baai van Kumlubük wordt veelvuldig aangedaan door excursieboten. In de baai met kristalhelder azuurblauw water ligt één van de langste stranden van het schiereiland. Aan de zuidrand van het strand bevinden zich enkele bars en restaurants waar u wat kunt eten en drinken. De visrestaurants van Kumlubük staan bekend om hun heerlijke verse visgerechten.

Orhaniye

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de Golf van Hisarönü ten westen van Orhaniye ligt Kizkumu dat letterlijk meisjesstrand betekent. Het is een strook van 600 meter ondiep water die de baai als het ware in tweeën splitst. Het is dus mogelijk om 600 meter ver de zee in te lopen zonder dat het water dieper wordt. De legende gaat dat een meisje om haar geliefde te kunnen bereiken zand in haar rok stopte en dit in de zee stortte om zich op die manier een weg door het water te banen. Het zand raakte echter op, waarna zij verdronk. Bij Kizkumu bevindt zich een klein strand met een bar. In de baai bij Kizkumu ligt een klein eiland, waarop de ruïnes van een kasteel te vinden zijn. Het is de moeite waard een bootje te huren, naar het eiland te varen en de wandeling naar het kasteel te maken, want het uitzicht is prachtig.