Ontspanning in Marmaris

Marmaris wordt omgeven door mooie natuur die uitnodigt tot het maken van een wandeling, maar ontspannen kunt u bijvoorbeeld ook in een traditionele hammam.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer winkelen voor u de ultieme vorm van ontspanning is, kunt u het beste een dag naar Marmaris gaan. In het gebied rond de jachthaven vindt u diverse mooie kledingzaken. Deze zijn niet goedkoop, maar verkopen wel echte merkkleding. In de oude bazaar, die tegenwoordig overdekt is, wordt van alles en nog wat verkocht, waaronder zogenaamde merkkleding tegen zeer lage prijzen. Dit is dan in tegenstelling tot in de jachthaven namaakmerkkleding. Verder verkoopt men in de bazaar leer, bont en tapijten. Wanneer u (gouden) sieraden zoekt, zit u in Marmaris goed. U vindt er diverse juweliers die over het algemeen goede kwaliteit handgemaakte gouden sieraden verkopen. Voor koopjes kunt u ook terecht op de markt in Içmeler, die op woensdag plaatsvindt en de grootste van de regio is. Wanneer u niet goed bent in afdingen, kunt u het beste iemand meebrengen die daar wel gedreven in is, anders weet u bij voorbaat al dat u te veel betaalt!

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Marmaris wordt omgeven door een prachtig natuurgebied, het Nationaal Park Marmaris. Hier kunt u mooie lange wandelingen maken. Zeer mooi is het rondom het Köyzeğiz meer waar talloze dier- en plantensoorten voorkomen en natuurliefhebbers zeker zullen genieten. Geeft u van tevoren altijd bij de receptie van uw accommodatie aan waar u heen gaat en gaat u nooit alleen wandelen. Zorgt u tevens dat u het telefoonnummer van uw accommodatie in uw mobiele telefoon heeft opgeslagen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een goede conditie heeft kunt u in de omgeving van Marmaris, met name rond het Köyzeğiz meer mooi fietsen. Houdt u echter rekening met flinke hoogteverschillen. Het landschap rond Marmaris is heuvelachtig en u zult regelmatig bergop en bergaf moeten. Bovendien zijn de wegen in Turkije, met name in het binnenland, bedekt met steenslag, waardoor het niet altijd even prettig fietsen is. Voordat u lange tochten plant met de fiets, kunt u het beste een proefritje maken en u daarnaast goed laten informeren over mooie en leuke routes.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Turkije is het land van de hammams en in bijna alle grotere plaatsen kunt u zo’n traditioneel Turks badhuis vinden. Bij een bezoek aan de hammam kunt u heerlijk ontspannen in de sauna, maar ook genieten van massages en scrubbehandelingen. Behalve hammams vindt u in Marmaris en omgeving verschillende hotels die over spa-en wellnessfaciliteiten beschikken.